Quraşdırılan mikrodalğalı sobanı necə seçməli?

Quraşdırılan mikrodalğalı sobanı necə seçməli?

Quraşdırılmış mikrodalğalı soba mətbəxdə orqanik görünür, iş səthinə (mətbəx mebelinin işgörmə masasına) mane olmur və diqqəti cəlb etmir. Quraşdırılan soyuducuda olduğu kimi, bu texnika da mətbəxin dizayn mərhələsində seçilir. Seçilmiş mikrodalğalı soba modelinin mətbəx mebelinə mükəmməl uyğunlaşması üçün mebeldə düzgün ölçülü bir yuva təmin etmək vacibdir.

Quraşdırılmış mikrodalğalı soba axtararkən nələrə diqqət etməli olduğunuzu bölüşəcəyik.

Seçim meyarları

Ölçülər

Bu, ən vacib seçim meyarıdır. İstiliyin sərbəst şəkildə yayılması üçün cihazın ətrafında 2-3 sm boş yer olmalıdır. Əgər soba yalnız donaçma və ya yemək qızdırmaq üçün istifadə olunarsa, az istilik yaranacaq. Ancaq mikrodalğalı sobada yemək bişirmək istəyirsinizsə aparatın “nəfəs alması” üçün şərait olmalıdır.


Həcmi

Bir qayda olaraq 1 və ya 2 nəfər üçün mikrodalğalı sobanın həcmi 17-20 litr, 3-4 nəfərlik bir ailə üçün 23-25 litr nəzərdə tutulur. 5 nəfərlik bir cihaza ehtiyacınız varsa optimal həcm 25-30 litr olacaqdır.

Eyni ölçülü quraşdırılmış mikrodalğalı soba və sadə mikrodalğalı sobaların arasında quraşdırılmış mikrodalğalı sobanın effektiv istifadə edilə bilinən həcmi daha böyük olur.
Mikrodalğalı sobanın gücü
800 Vt-a qədər olan modellər yalnız yeməyi qızdırmaq üçün uyğundur və isitməni olduqca yavaş edir. Cihazı bişirmək üçün də istfadə edə bilərsiniz, amma çox məhdud sayda yemək hazırlaya biləcəksiniz

900–1100 Vt gücündə olan cihazlar müxtəlif yeməklər bişirməyə və yeməyi tez əritməyə / qızdırmağa imkan verir.

1200-1500 vatt gücündə mikrodalğalı soba modelləri güclü modellər hesab olunur. Modeldə qril və konveksiya da varsa elektrik şəbəkəsinə daha çox güc düşəcəkdir. Buna görə də növbəti parametrə baxmaq vacibdir.


Enerji istehlakı

Fərqli rejimlərdə mikrodalğalı sobanın enerji istehlakı da fərqli olur. Maksimum iş parametrlərini (qril və fan) istifadə edən bir rejimdə enerji istehlakı  parametrinə baxmaq çox vacibdir. Bu zaman enerji istehlakı 2 kVt və ya daha çox ola bilər. Əgər naqiliniz belə bir yük üçün nəzərdə tutulmayıbsa gücü daha az olan model seçin.


Daxili örük

Quraşdırılmış mikrodalğalı sobalar, eləcə də adi modellər üç daxili örtük variantından birinə malikdir:

Emaye: Kifayət qədər davamlı və asan qulluq oluna biləcək materialdır. Ancaq uzun müddətli yemək bişirmək üçün uyğun deyil, yağdan rəngini dəyişir və zamanla çatlayır.

Biokeramika: örtük asan təmizlənir, bişirmə vaxtını azaldır, yağ və cızıqlara qarşı davamlıdır. Bu materialda zərbəyə davamlılıq zəifdir.

Paslanmayan polad - sobanın divarları çox möhkəm və davamlı olur, lakin paslanmayan poladda hər bir damcı gözə çarpdığı üçün bu materiala qulluq etmək daha çətindir.


Quraşdırılmış mikrodalğalı sobanın imkanlarını müəyyən edirik

Qril və konveksiya

Mikrodalğalı sobaya yalnız isitmə və donaçma üçün ehtiyacınız varsa, şüalandırıcı adi bir model sizə daha uyğundur.

Evdə soba yoxdursa və ya onu qoşmaq istəmirsinizsə, qril funksiyası olan mikrodalğalı sobada toyuq ətini qızarda və ya ət bişirə bilərsiniz. Qril funksiyası aşağıda qeyd olunanlarda biri kimi ola bilər: 

Trubkalı elektrik isidici: əyilə bilir, əti yaxşı qızardır və xırtıldayan qabıq yaradır. Ancaq belə bir qril uzun müddətə qızır və onu təmizləmək çətin olur.

Kvars: yeməklərə sanki odda bişmiş kimi xüsusi dad verir. Kvars qril daha az yer tutur, daha az elektrik istehlak edir, lakin onu da təmizləmək çətindir.

İnfraqırmızı: ən öncül seçim budur. Yeməklər sulu olur, qril tez qızdırılır və çox enerji sərf etmir.

Konveksiya fanın fırlanması nəticəsində kameranın içərisində isti havanın hərəkəti ilə həyata keçirilir. Bunun sayəsində yemək bərabər şəkildə bişir və xəmirlər məmulatlar sulu və havalı olur, yaxşı şişir.

Qril və konveksiyadan istifadə edərkən təlimatlara əməl etmək vacibdir. Əks halda bişirəcəyiniz yeməyin üstü qızarsa da içi çiy qala bilər.


Buxarlandırıcının olması

Mikrodalğalı sobada quraşdırılmış buxar generatoru olur. O, məhsulların təbii görünüşünü və teksturasını qoruyub saxlamağa, sağlam və pəhriz yeməklərini hazırlamağa imkan verir.


Taymer

Mikrodalğalı sobada bişirməyi sevirsinizsə taymer sizə lazımlı olacaq. Kameranın içərisində ət qoya bilərsiniz, siz gələnə kimi ət marinə olub hazır vəziyyətdə olacaq.

Taymer nəzarətsiz yemək bişirmək üçün faydaldır. Mikrodalğalı sobaya istədiyiniz iş vaxtını təyin edə bilərsiniz, bundan sonra o, özü sönəcək.


Avtomatik proqramlar

Müasir mikrodalğalı sobalarda bir düymə ilə iş rejimini təyin etməyə imkan verən müxtəlif proqramlar var. Proqramlaşdırıla bilən idarəetmə bu cihazın istifadəsini çox asanlaşdırır.


Nəzarət

Mikrodalğalı sobaların əksəriyyəti elektron şəkildə idarə olunur. Sensor düymələri daha gözəl görünür. Bundan əlavə, onların yuyulması daha asandır, çünki onların altında çirkin tıxandığı çıxıntılı hissələri olmur.


Uşaq kilidi

Bu funksiya kiçik sakinlər olan bir evdə vacibdir və mikrodalğalı soba iş səhtindən aşağıda yerləşdirilirsə məcburidir.


Quraşdırılmış mikrodalğalı sobanı seçmək üçün əsas meyar onun ölçüsü, kameranın həcmi və gücüdür. Keyfiyyətli sobası olmayanlar qril və konveksiya ilə təchiz olunmuş mikrodalğalı soba ala bilərlər. Yeməklər sobanın bişirdiyindən daha pis olmayacaq. Mətbəxinizdə quraşdırılmış soba varsa, yenidən qızdırmaq və əritmək üçün adi mikrodalğalı sobadan istifadə edin. Onun ölçüləri daha yığcam olacaq, yerə qənaət etmənizə imkan yaradacaq.

Quraşdırılan mikrodalğalı soba seçmək

Quraşdırılan mikrodalğalı sobalar