Soyuducudakı xoşagəlməz qoxulаrdan azad ol. - Blog məqalələr.

28.02.2018

SoyuducuBəzən soyuducunu açdıqda ordan gələn qoxu soyuducudakıları yeməkdən vaz keçməyimizə səbəb olur. Soyuducuda pis qoxu adətən ondan az istifadə olunduqda yaranır. Çünki soyuducunun qapısı açılmırsa bu o deməkdir ki, hava sirkulyasiyası yoxdur. İkinci səbəb isə itmiş və xarab olmuş məhsullar ola bilər. Soyuducudakı qoxu çox tünd və hopucu olur. Ondan canınızı qurtarmaq elə də asan deyil. İyi itirmək barədə bir neçə üsulu diqqətinizə çatdırmaq istəyirik.Soyuducudаkı pis qoxudan qurtulmaq üçün ilk öncə cərəyandan ayrıb bir neçə saat gözləmək lazımdır.Daha sonra silib təmizləmək, sonra isə ona bir neçə saat ərzində  istirahət vermək lazımdır. İldə bir neçe dəfə soyuducunu tam olaraq təmizləmək, ayda və ya iki həftədən bir isə onun bütün rəflərini yuyub, qapısını və ona taxılmış rezini silmək tövsiyə olunur.Təmiz soyuducunun divarlarını və rəflərini nəmləndirilmiş soda tozu ilə yaxşıca silmək, sonra isə bir daha üstündən quru dəsmal ilə təmizləmək lazımdır.Alternativ vasitə kimi naşatır spirtindən də istifadə edə bilərsiniz (bu xüsusən yeni soyuducular üçün məsləhət görülür). Bu vasitəni istifadə etdikdən sonra soyuducu ən azı bir gün ağzı açıq vəziyyətdə havasını dəyişməlidir.Qoxunun mənbəyini tapmaq üçün soyuducunuzu diqqətlə yoxlayın. Olduqcа yayılmış problem – avtomatik ərimə üçün boruların və həmçinin məcburi ərimə vaxtı xüsusi dəliklərin tutulmasıdır. Onları təmiz əridilmiş su ilə yaxşıca yumaq lazımdır, təmizləmə üçün pambıq çubuqlarından da istifadə etmək olar.Qabığı təmizlənmiş soğanın yarısını soyuducunun qapısındakı rəflərə və ya içinə qoyub, həftədə bir dəfə onu dəyişmək lazımdır.Soyuducudan gələn qoxudan qurtulmaq üçün həmçinin iki yerə bölünmüş alma və ya kartofdan da istifadə etmək olar. Belə təbii qoxu neytralizatorlarını 3-5 gündən bir dəyişmək daha yaxşı olar.Yuxarıda qeyd olunmuş qayda ilə həmçinin kömür tikəsindən və ya adi aktivləşdirilmiş kömürdən də istifadə etmək olar. Bunun üçün təxminən 10 ədəd həbi xırdalayıb bir qabda soyuducuya qoymaq lazımdır.Qoxudan azad olmaq üçün daha bir təbii vasitə – Soyuducuyа yerləşdirilmiş qara çörək dilimləridir.Soyuducuyа yerləşdirilmiş qara çörək dilimləri pis qoxunu azaldır.Ətirli quru ədviyyatlar və ədviyyəli otlar soyuducuda xoşagəlməz qoxunu qismən də olsa təmizləyir. Onları həmçinin profilaktik məqsədlərdə də istifadə etmək olar. Bunun üçün darçın, mixək, vanil, kəklikotu, reyhan, tərxun kimi ədviyyatların 2-3 növünü soyuducunun rəflərinə açıq vəziyyətdə qoymaq lazımdır.Yaxşı qoxu neytralizatoru qəhvə dənləri və qurudulmuş portağal və nar qabıqlarıdır.Soyuducuda xoşagəlməz qoxunun yaranmasının profilaktikası üçün ona 2-3 ay ərzində quru soda, duz və ya şəkər qoymaq olar (yaxşı olar ki, onların qablarının qapaqları dəlikli olsun).Xüsusilə hazır ətirli məhsulları və yeməkləri ağzı örtülmüş və ya bükülmüş vəziyyətdə saxlamaq lazımdır. Bunun üçün xüsusi konteynerlərdən, paketlərdən, folqadan, qapaqlı qablardan istifadə edin. Ət, balıq, quş məhsulları daha da yaxşı bükülmüş olmalıdır. Tərəvəzlər və meyvələr üçün rəflər isə quru olmalıdır.Soyuducuda daim rütubəti yoxlayın. Artıq kondensat (divarlarda su) kifin artmasına və xoşagəlməz qoxunu təhrik edən mikroorqanizmlərin inkişafına imkan yaradır.Əlbəttə ki, məhsulların saxlama müddətinə riayət edib və soyuducuda pis qoxunun yaranmasını gözləmədən müntəzəm olaraq onu yuyub təmizləmək lazımdır.

Smarton.az onlayn sifariş saytı sizə LG, Panasonic, İndesit, Hotpoint Ariston, Electrolux, Samsung və s. şirkətlərinin müxtəlif soyuducu modellərini təqdim edir. Kataloqumuzda siz kiçik mətbəxlər üçün kompakt ölçüdə soyuducularla, vitrin soyuducularla, o cümlədən daha geniş mətbəxlər üçün nəzərdə tutulmuş ikiqapılı soyuducu modelləri və dondurucu kameralar ilə tanış ola bilərsiniz.

Şərhlər

Şərh yoxdur

Şərh yazın